Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pieter van Vollenhoven verlaat Onderzoeksraad

Mark van Dorresteijn
Pieter van Vollenhoven stapt per februari 2011 op als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De sollicitatieprocedure voor zijn opvolger is afgelopen zaterdag begonnen. Dat heeft woordvoerder Fred Sanders van de Onderzoeksraad maandag gezegd.
Pieter van Vollenhoven verlaat Onderzoeksraad

De 71-jarige Van Vollenhoven kan niet opnieuw gekozen worden voor de functie, vertelt de woordvoerder. “Het is wettelijk gezien niet mogelijk om boven de leeftijd van 70 jaar herkozen te worden voor een semi-overheidsorganisatie.”

Twee vacatures

Volgens Sanders zijn twee vacatures geplaatst. “Een van de leden is ook bijna aan het einde van zijn termijn gekomen. Dus daar zoeken we ook iemand voor.” Hoeveel belangstellenden inmiddels gereageerd hebben, is niet bekend. “Van Vollenhoven heeft nog genoeg te doen tot die tijd”, aldus de woordvoerder. “Het onderzoeksrapport over de hulpverlening bij de crash van Turkish Airlines moet bijvoorbeeld nog uitkomen.”

Van Vollenhoven in de zorg

De vertrekkende voorzitter onderzocht onder andere de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam. In de zorg deed hij ook onderzoek, zoals naar de brand in Twenteborg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Ziekenhuizen zijn laks met veiligheid

Twenteborg en fabrikant faalden

Interview met Pieter van Vollenhoven

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.