Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pieter Vierhout gaat Zeeuwse ziekenhuizen besturen

Pieter Vierhout neemt per direct de taak van interim-voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Walcheren op zich. Vorige week maakten de bestuurders van beide Zeeuwse ziekenhuizen, Rob Zomer en Hans Simons, hun vertrek bekend.

De raden van toezicht van Ziekenhuis Walcheren te Vlissingen en de Oosterscheldeziekenhuizen te Goes hebben Vierhout tevens bereid gevonden ad interim de stichting Servizz te besturen, waarin de ondersteunende diensten van de Zeeuwse ziekenhuizen samen zijn ondergebracht. De raden van toezicht gaan in overleg met Vierhout op zoek naar een ervaren financieel-economische expert als interim-lid van de raad van bestuur van de Oosterscheldeziekenhuizen en van de stichting Servizz.

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Van begin 2008 tot heden was Vierhout lid van de raad van bestuur ad interim van het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht. Leo Schoots, overigens ook interim-bestuurder, blijft daar als eenhoofdige raad van bestuur aan. Voor zijn aantreden bij het Albert Schweitzer was Vierhout vier jaar lang voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten. Vierhout is een geboren Zeeuw en woont sinds 2004 weer in Zeeland.

Regieraad Kwaliteit van Zorg

Vandaag werd tevens bekend dat Pieter Vierhout per 1 april voorzitter wordt van de Regieraad Kwaliteit van Zorg. Deze raad van onafhankelijke deskundigen moet een impuls geven aan het benoemen van kwaliteitscriteria in de zorg. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Rob Zomer: ‘Fusie in Zeeland gaat door’

‘Ik vervul de rol van bestuurder die een moeilijk proces moet leiden’

Bestuurders Zeeuwse ziekenhuizen stappen op

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.