Pilot Buurtzorg Jong groot succes

Buurtzorg Jong, een dochteronderneming van Buurtzorg Nederland, pakt succesvol de problemen met jongeren aan in de gemeente Putten. Gezinnen worden snel geholpen, er is weinig uitval en geïnterviewden noemen nauwelijks verbeterpunten. Dat blijkt uit de evaluatie van een pilot van Buurtzorg Jong in Putten.
Pilot Buurtzorg Jong groot succes

Gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp. Ter voorbereiding op deze zogenaamde transitie jeugdzorg en vanwege de behoefte van de gemeente aan meer duidelijke afspraken over regie en uitvoering van het jeugdbeleid binnen het CJG, is  de gemeente Putten in januari 2013 gestart met een pilot Buurtzorg Jong.

Ervaring

Gezinnen die te maken kregen met hulpverleners van Buurtzorg Jong waarderen de directe hulp die wordt verleend, waaronder de adviezen, positieve houding van de medewerkers en het ontvangen van bevestiging over wat ouders wel goed doen. Verder krijgen de ouders steun door verwijzingen naar de juiste formele

1
57

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.