Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pilot wijkverpleging nu al verlieslatend

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De driejarige pilot wijkverpleging leidt in Utrecht na een jaar al tot verlies bij de vier voorkeursaanbieders. Ruim vijftig niet-gecontracteerde aanbieders declareren tegen de klippen op en slaan zo gaten in het budget van de gecontracteerde partijen.
utrecht.dom.gif
Premium

Dat blijkt uit interviews met

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Alle problemen van populatiebekostiging lijken hier samen te komen: wie hoofdverantwoordelijk? wat is de populatie, niet samenvallend met de huisartspopulatie? drie aanbieders: hoofdcontractant, hoofdcontractant buiten de wijk, niet gecontracteerde aanbieder, met ongelijke voorwaarden, budget problemen nu al, savings (zijn er niet, en m.i. ook niet aan beginnen), verschuiven van risico's van verzekeraar naar aanbieder, afspraken ZK- aanbieders, maar geen rekening gehouden met wensen burgers. Want burger zal eigen plan willen trekken. En al die tijdsbesteding om te contracteren inclusief rechtszaken…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.