Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PinkRoccade digitaliseert declaratieverkeer Jeugd-ggz

Het proces rond toewijzingen, declaraties en betalingen in de Jeugd-ggz moet geautomatiseerd kunnen plaatsvinden tussen gemeenten en zorgaanbieders. PinkRoccade heeft zijn eerste project op dit gebied afgerond en gegevensuitwisseling mogelijk gemaakt tussen systemen mijnQuarant en CiVision Samenlevingszaken.
electronischdossierIstock400.jpg
Foto: Istock

De bedrijven PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government hebben voor de eerste keer een gezamenlijke project in de ggz succesvol getest. De samenwerking omhelst de digitalisering van de Jeugd-ggz informatiestroom tussen gemeenten en ggz-instellingen. Dankzij de geslaagde test kan de zorgbetaling sneller worden afgewikkeld door een gemeente. Gemeenteambtenaren hebben nu sneller inzicht welke patiënten door een instelling in zorg worden genomen na verwijzing door een huisarts. Hierdoor versnelt het proces rondom toewijzing, declaraties en betalingen.

Verwijzing
Martijn Vriens van PinkRoccade Healthcare: ‘Een huisarts verwijst een patiënt door, communiceert die verwijzing richting de ggz-instelling en de instelling stelt de gemeente op de hoogte. De gemeente wordt nu direct na een verwijzing in het proces meegenomen. Gegevensuitwisseling en dus budgettoekenning en betaling kunnen sneller plaatsvinden. Wanneer gemeenten en zorginstellingen gaan werken conform dit proces betekent dit ook voor zorgaanbieders een reductie in de administratieve lasten.’

DossierEPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.