Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Plannen voor zorgboerderij voor allochtonen

Redactie Zorgvisie
In Twente zijn er plannen voor de eerste multiculturele zorgboerderij van Nederland. Het initiatief komt van de directrice van een andere zorgboerderij. De gemeente Enschede is zo enthousiast dat deze op eigen kosten een bouwplan heeft laten maken. Dat meldt de Twentse Courant Tubantia.

Veel oudere allochtonen zoeken volgens de iniatiefnemers naar dagopvang, maar voelen zich niet op hun plek in de reguliere opvangcentra. Ook hebben de allochtonen, zo zeggen de intiatiefnemers, vaak een agrarische achtergrond en hebben in het verleden een moestuin gehad.

Gevoeligheden

Ondanks dat er tussen bepaalde etnische groepen gevoeligheden kunnen spelen, moeten de bezoekers van de zorgboerderij zoveel mogelijk samen doen. Het enige waar eventueel een uitzondering voor wordt gemaakt is de scheiding tussen mannen en vrouwen. Daarom worden er wellicht specifieke dagdelen alleen voor vrouwen opengesteld. Het personeel van de zorgboerderij moet in elk geval tweetalig zijn. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Agrazorg: Thuiszorg op de boerderij

Zorgboerderijen bezorgd om financiering

1 REACTIE

  1. Dit moet wel kunnen. We hebben immers zoveel verschillende boerderijen voor zoveel verschillende doelgroepen.
    Waarom zouden onze allochtone zorgbehoevenden niet een eigen plak hebben waar ze zich thuis voelen en waar ze een vorm van opvang krijgen dat bij hun belevingswereld past.
    Goede initiatief zou ik zeggen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.