Plasterk: ‘Verlaging topinkomens zorg per 2016’

Topinkomens in de zorg worden pas vanaf 2016 verder verlaagd. Minister Plasterk schrijft dat in een Kamerbrief. Een technische kwestie veroorzaakt het uitstel.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Plasterk: ‘Verlaging topinkomens zorg per 2016’
Foto: ANP - Martijn Beekman

De WNT-2 (Wet verlaging bezoldigingsmaximum WNT) werd vlak voor 2015 aangenomen door de Eerste Kamer. Kort daarop volgden brieven van minister Schippers en minister Blok (Wonen) dat zij de salarissen in hun sector niet onmiddellijk kunnen verlagen. Dat leverde de nodige kritiek op, vooral van coalitiepartij PvdA, die de topinkomens graag wil drukken.

Technische kwestie

In de brief schrijft Plasterk dat voor de zorg- en welzijnssector gestaffelde normen gelden (loongebouw). Deze norm is tot stand gekomen in inbreng van de sector en gebaseerd op de beloningscode voor bestuurders in de zorg. Aan dit loongebouw is meerdere jaren aangewerkt

2
52

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Topinkomens kunnen NIET direct verlaagd worden maar pensioenen en uitkeringen WEL. Wat een rare gewaarwording. Als het gaat om geld van de werkvloer is het met dit kabinet binnen 5 minuten geregeld maar komt men aan de extreem hoge beloningen van de top dan kan dat niet. Nee, dat moeten de contracten nagekomen worden. De contracten die afgesloten zijn met de pensioenfondsen worden al jaren niet nagekomen.

  2. Lees alle reacties
  3. het is toch wel erg zielig!!!! dat de topinkomens niet direct verlaagd kunnen worden,terwijl de werkvloer gewoon een nieuw contract wordt aangeboden tegen een lager uurtarief,hoe meet je !!!! Zo werk je als regering duidelijk mee aaneen tweedeling in de maatschappij en ben je als politici niet meer geloofwaardig

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.