Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘POH-ggz enorme aanwinst voor huisarts’

Mark van Dorresteijn
De praktijkondersteuner ggz in huisartsenpraktijken (POH-GGZ) is volgens de regering zowel een enorme aanwinst voor de huisartsenzorg als voor de geestelijke gezondheidszorg. De regering blijft de inzet van een POH-GGZ daarom stimuleren. Dat schrijft minister Schippers in Kamervragen over het jaarverslag 2014 van VWS.
‘POH-ggz enorme aanwinst voor huisarts’
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Uit de cijfers van VWS blijkt dat het aantal POH’s-GGZ de afgelopen jaren flink zijn toegenomen. Het percentage huisartsen met een POH-GGZ is tussen 2008 en 2015 gestegen van ongeveer 30 naar 80 procent.

Groei

Om te zorgen dat er voldoende POH’s-GGZ beschikbaar zijn en blijven, wordt in het sectorplan huisartsenzorg voorgenomen dat medewerkers uit andere zorgsectoren voor de ondersteunende functies in de huisartsenzorg worden opgeleid, waaronder 250 POH’s-GGZ.

Inzet POH-GGZ

Verder is per 2014 de functie POH-GGZ gefunctionaliseerd. Andere zorgverleners kunnen daardoor de module POH-GGZ contracteren en organiseren. Daarvoor moet deze zorg wel in de huisartsenpraktijk als ondersteuning van de huisartsenzorg aangeboden blijven worden. Dat betekent dat de huisarts de organisatie van deze zorg aan andere aanbieders kan overlaten, en alleen zorginhoudelijk betrokken blijft bij deze ondersteuningsfunctie. Daarmee blijft de zorg in samenhang met de huisartsenzorg en ten dienste van de huisarts staan.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.