Poldercultuur zet ziekenhuizen op achterstand’

De Nederlandse wereld van kwaliteitsregistraties is verkaveld en toont niet de kwaliteitsinformatie waar het echt om gaat. ‘We lopen achter bij vergelijkbare westerse landen’, zegt Niek Klazinga.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
KlazingaNiek151116_DHD_congres_Utrecht450.jpg
Niek Klazinga in de Nicolaïkerk: de kwaliteitsregistratie in Nederland is te sterk verkaveld. - Foto: Jeroen van Eijndhoven

Nederland dreigt internationaal de boot te missen op het gebied van relevante kwaliteitsinformatie voor ziekenhuizen. Hoogleraar sociale geneeskunde Niek Klazinga houdt de bezoekers van het symposium Kwaliteitsindicatoren & transparantie in de Nicolaïkerk – georganiseerd door de Dutch Hospital Data (DHD), de NFU en de NVZ – op 15 november een spiegel voor. Als onderzoeker voor de OESO is hij goed op de hoogte hoe andere landen het doen. En vergelijkbare westerse landen doen het gewoon beter.

Heropnames en overleving
Op de Canadese website voor kwaliteitsinformatie over ziekenhuizen kunnen patiënten informatie vinden over het aantal heropnames, complicaties na operaties en de

0
97

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.