Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Politici hekelen contact met Zeeuws ziekenhuisbestuur

De burgemeesters en raadsleden van Middelburg, Vlissingen en Veere bekritiseren het contact dat zij hadden met de raden van bestuur van de Zeeuwse ziekenhuizen. De delegatie politici was uit Zeeland gekomen om Tweede Kamerleden te informeren over de ziekenhuiszorg in Zeeland, voorafgaand aan het algemeen overleg vanmiddag. "Het contact is heel erg slecht geweest. Zij zonden wel, maar zij ontvingen niet."

De politiek en burgers van Walcheren hebben altijd gepleit voor een volwaardig ziekenhuis. Dat hebben zij ook zo gezegd tegen de bestuursleden. “Deze variant is wel meegenomen in de plannen, maar daarna nooit meer aan de orde geweest”, aldus burgemeester Frans van der Zwaag van Veere. “De keuze is buiten ons om gemaakt.”

Haperende samenwerking

De haperende samenwerking met Rob Zomer van ziekenhuis Walcheren, Hans Simons en eerder Onno Bouhuys van de Oosterscheldeziekenhuizen heeft vooral geleid tot ergernis. De variant met een hoofdlocatie in Vlissingen en een nevenlocatie in Goes is precies het tegenovergestelde van wat de politici na de geplande fusie willen.

Interim Pieter Vierhout

Volgens waarnemend burgemeester Dijkstra van Vlissingen is het contact met de nieuwe interim-bestuurder Pieter Vierhout bemoedigend. Dijkstra: “Wij hebben uitvoerig met hem gesproken. Hij wilde even een pas op de plaats maken en eerst bepalen wat het eindplaatje moet zijn en dan de weg er naartoe. Wij willen eerst een goed plan, met draagvlak van de bevolking en een goed uitgewerkt toezicht, want nu is niet duidelijk wie er wat beslist en wie daarop toeziet.”

Drama Oosterscheldeziekenhuizen

Van der Zwaag vraagt zich af wat men nu eigenlijk wil: de Oosterscheldeziekenhuizen redden, die een dramatisch slechte financiële positie hebben, of de ziekenhuiszorg in Zeeland? Van der Zwaag is ontstemd omdat de lokale politiek telkens onjuiste informatie kreeg over de financiën van de Oosterscheldeziekenhuizen. Uit het rapport van het CSZ blijkt namelijk dat de ziekenhuizen in 2007 een dramatisch verlies leden en dat dit verkeerd in de boeken is gekomen.

Ziekenhuis Goes

Wethouder Albert de Vries uit Middelburg: “De keuze voor Goes is gemaakt op verkeerde gronden. Rondom de Oosterscheldeziekenhuizen ligt een enorm stuk grond dat ze kunnen ontwikkelen. Daarmee is het eigen vermogen op te krikken. Maar waar het echt om moet gaan, is de bereikbaarheid van de zorg in Zeeland. En die is met de huidige plannen niet gegarandeerd.” (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

NMa geeft Zeeuwse ziekenhuizen groen licht

Rob Zomer: ‘Fusie in Zeeland gaat door’

Acuut ingrijpen Zeeuwse ziekenhuizen niet nodig

Pieter Vierhout gaat Zeeuwse ziekenhuizen besturen

Bestuurders Zeeuwse ziekenhuizen stappen op

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.