Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Politiek wil zorg en corporatie beter scheiden

Redactie Zorgvisie
Minister Eberhard van der Laan (VROM) zal nog voorzichtiger zijn als woningcorporaties en zorginstellingen nauw gaan samenwerken. Dat zei hij gisteren in de Tweede Kamer. Van der Laan vindt dat het toezicht op deze partijen beter gescheiden kan blijven, zo schrijft de Volkskrant.
Politiek wil zorg en corporatie beter scheiden

De voorganger van Van der Laan, Ella Vogelaar, stak een stokje voor een fusie van corporatie Woonzorg met zorginstellingen Evean en Philadelphia onder de noemer Espria, maar de besturen en de raden van toezicht gingen wel uit dezelfde personen bestaan. Van der Laan wil dat dit niet meer voor kan komen. Van der Laan stelde in de Kamer dat met een raad van commissarissen die zowel Philadelphia als de twee partners in de gaten moest houden ‘een soort van defect was ingebouwd’.

Vastgoed Philadelphia

Staatssecretaris Jet Bussemaker had de Kamer eerder deze week al laten weten dat Philadelphia op de weg terug is en dat de voortzetting van de zorg niet in gevaar is. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en hetCollege Sanering Zorginstellingen (CSZ) houden de komende tijd de instelling wel scherp in de gaten. Om er weer bovenop te komen moet Philadelphia gebouwen van de hand doen. Daar is ook Woonzorg bij betrokken. Ook de verkoop zal het CSZ in de gaten houden. Het kabinet werkt aan een spoedwet die regelt dat transacties met vastgoed in de zorg aan dit college voorgelegd moeten worden. Dit moet gebeuren om te voorkomen dat winst uit de verkoop van panden weglekt uit de zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Geen toestemming voor fusie Espria

Vakbond werkt aan juridisch conflict met Philadelphia

Corporatie moet Fokuswoningen betalen

Vastgoedpartijen nemen rol corporaties over

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.