Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: ‘Terecht minder gemeentesubsidie bij hoog salaris’

Mark van Dorresteijn
Zorginstellingen krijgen terecht minder gemeentesubsidie wanneer de medewerkers een salaris hebben boven de Wopt-norm. Dat vindt 66 procent van de bezoekers van Zorgvisie.nl. In totaal stemden 429 bezoekers.
Poll: ‘Terecht minder gemeentesubsidie bij hoog salaris’

De gemeenteraad van Den Haag stemde onlangs in met een voorstel om subsidies te korten van instellingen waar de bestuursleden en/of medewerkers een salaris ontvangen boven de door de minister van VWS vastgestelde inkomensnorm, de zogeheten Wopt-norm.

Publieke middelen

De subsidie wordt gekort voor het bedrag dat de (top)functionarissen meer verdienen dan de landelijk vastgestelde norm. De gemeente kan besluiten hiervan af te zien als de instelling daadwerkelijk stappen zet op weg naar deze normen. Het nieuwe criterium wordt van kracht voor gemeentelijke subsidieaanvragen vanaf het jaar 2012. Het college wil hiermee zorgen voor ‘een doelmatige en verantwoorde besteding van publieke middelen’ en aansluiten bij een landelijk maatschappelijk geaccepteerd beloningsbeleid. De gemeente heeft het voorstel aangenomen om vooruit te lopen op de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT).

G4-gemeenten

Den Haag wil het voorstel ook aanbieden aan andere G4-gemeenten: Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Zij reageren positief en geven aan dat zij momenteel het voorstel nog bestuderen.

Lees ook:

Minder subsidie zorginstelling bij te hoog salaris

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.