Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Poll: Verdeeldheid over inperking pgb

Mark van Dorresteijn
Op de vraag of inperking van het persoonsgebonden budget (pgb) onontkoombaar is, antwoordde 54 procent van de bezoekers van Zorgvisie.nl instemmend. In totaal brachten 492 bezoekers hun stem uit.
Poll: Verdeeldheid over inperking pgb

Om de uitgaven aan het pgb terug te brengen, wil staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten alleen nog pgb’s toekennen aan cliënten met een verblijfsindicatie. Voor deze groep stijgt het budget met 5 procent. Mensen die geen pgb meer krijgen, kunnen zorg in natura ontvangen. Daarnaast wil de bewindsvrouw in overleg met zorgkantoren bekijken of de innovatieve en goedkopere zorgvormen die door het pgb zijn ontstaan, ook via zorg in natura kunnen worden gegeven.

Politieke onenigheid

Niet alleen onder de bezoekers van Zorgvisie heerst verdeeldheid. Ook in de politiek is er nog geen eendracht. Zo verdedigt Rutte de maatregelen als noodzakelijk, terwijl de oppositie hem verwijt de sociale zekerheid te slopen en onverschillig te zijn voor het lot van de zwakkeren in de samenleving. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Als we niet zelf kunnen inkopen .
    Krijgen we geen huishoudelijke hulp meer maar wel veel bemoeizucht van hulp.
    En geven ze prive zaken door aan gemeentes,we zitten niet te wachten op vrijheids beroving.
    Ze moeten eerst kijken waar de zorgloketten het geld aan uitgeven,en niet klakkeloos alles aannemen. Tevredenheids cijfers natrekken laat pgb aan het woord

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.