Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Premieoorlog: 4000 banen op de tocht

ROTTERDAM - Ongeveer 4000 werknemers bij verzekeringsmaatschappijen, voornamelijk ict-ers en managers, kunnen ontslag verwachten als gevolg van de premieoorlog. Dat laat het Algemeen Dagblad weten.

Niet alleen bij Achmea wordt een massaontslag verwacht van 1200 banen. FNV Bondgenoten ziet het ook somber in voor honderden werknemers bij andere zorgverzekeraars als Agis, Menzis en Delta Lloyd en VGZ-IZA, Trias en Univé. Als verzekeraars gaan fuseren dan verwacht de vakbond dat er ook bij die maatschappijen koppen gaan rollen, aldus het AD.

Lokken met lage premies

De massaontslagen zijn het gevolg van het nieuwe zorgstelsel dat begin dit jaar in werking trad. Met lage premies lokken verzekeraars ook voor 2007 nieuwe klanten. Daardoor dekken de premies bij lange na niet meer de kosten. Zo lijdt Achmea in 2006 een verlies van 15 miljoen euro per maand. Om die reden kondigde het bedrijf dit weekend aan terug te moeten van 3600 naar 2500 arbeidsplaatsen. (AD)

Lees ook:

Achmea verliest 15 miljoen per maand

Kwaliteit telt nog te weinig in zorgverzekering

Hoogervorst rekent op zorgpremie van 1134 euro

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.