Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Preventieprogramma van Menzis in Oldenzaal

Samen met de gemeente Oldenzaal, huisartsen en welzijnsorganisatie Impuls werkt zorgverzekeraar Menzis aan een programma voor gezonde wijken en integrale ouderenzorg. Onder de noemer ‘Oldenzaal Vitaal’ gaan de partijen intensief samenwerken.
contract300.jpeg

In 2016 worden, met het programma Oldenzaal Vitaal, twee projecten gestart: het project integrale ouderenzorg en het project gezonde wijkaanpak. Samen zetten alle partijen zich in voor de bevordering van de gezondheid van Oldenzaalse burgers. Waar nodig wordt een persoonlijke, kwalitatief hoogwaardige en doelmatige zorg dichtbij de inwoners van Oldenzaal georganiseerd.

Teams
De gemeente en Menzis willen via Oldenzaal Vitaal onder meer integrale samenwerking structureel vormgeven. Deze teams bestaan uit huisartsen en hun praktijkondersteuners, schakelwijkverpleegkundige, sociaal domein (thuiszorg en welzijnswerkers) en de gemeente. Daartoe worden afspraken gemaakt over de gecoördineerde inzet van de zorg- en welzijnsprofessionals. Ook worden er afspraken gemaakt met organisaties over onderlinge vertegenwoordiging van wijkverpleegkundigen en staan afspraken over uitkomstgerichte monitoring van kwaliteit en doelmatigheid van de zorg op de agenda. Daarnaast wordt onderzocht of en hoe, met instemming van betrokkenen, effectief en verantwoord informatie gedeeld kan worden. Integrale zorg en de koppeling met (de transformatie van) het sociaal domein en  ziekenhuis zijn tevens speerpunten. De inwoners van Oldenzaal worden nadrukkelijk betrokken bij de ontwikkelingen. Dat gebeurt door gedurende het traject te vragen naar hun ervaringen. Ook worden ze gestimuleerd om suggesties in te brengen. Medio 2016 wordt over de eerste resultaten van het programma gerapporteerd.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.
Lees meer>>

Verbindingen
Inwoners van de gemeente Oldenzaal kunnen vanaf januari 2015 al naar het Maatschappelijk Plein van de gemeente wanneer ze vragen of ondersteuning nodig hebben op het gebied van Wmo, Jeugdhulp, Werk en Inkomen. Via de campagne Ons helpt Ons worden mensen geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn als het gaat om zorg en welzijn. Met het programma Oldenzaal Vitaal willen deelnemende partners daarop aansluiten en voor een intensieve verbinding tussen inwoners, maatschappelijke organisaties, welzijns- en zorgprofessionals, huisartsen en de gemeente zorgen. Op 27 januari 2016 hebben de nu betrokken partijen daartoe een intentieovereenkomst getekend. Ze hebben daarmee de ambitie onderstreept om, samen met nog aan te sluiten andere partners/partijen, vorm en inhoud te geven aan Oldenzaal Vitaal. De kern van dit programma is dat de gemeente samen  met de partijen,  vanuit een positieve focus, werken aan de gezondheid van onze inwoners. Lees ook over ‘Vitaal Vechtdal’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.