Prijzen voor zorgbouw stijgen harder dan inflatie

De prijzen voor zorgbouw zijn in 2016 opnieuw met gemiddeld 2 procent gestegen. Deze trend ligt ruim boven de algemene inflatie in Nederland, die 1,4 procent bedraagt. Voor de ziekenhuissector geldt bovendien dat de prijsstijging bij het bouwen van operatiekamers, intensive care en andere dure voorzieningen relatief hoog is.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
bouwfotoliaaaa400.jpg
Foto: Fotolia

De nieuwe index voor de zorgbouw is gepubliceerd op de website van het Adviescentrum voor Zorghuisvesting (AcvZ). Het is een vervolg op eerdere cijfers zoals gepresenteerd in de in november 2016 uitgebrachte Bouwkostennota. ‘We zien dat de arbeidskosten in de zorgbouw sneller stijgen dan de materiaalkosten’, zegt Wim Meijer van AcvZ. ‘Bovendien bestaat de indruk dat bij nieuwe bouwprojecten de stijging van de prijzen worden gecompenseerd door minder vierkante meters. Dat is verstandig. We adviseren om in nieuwe business cases nadrukkelijk rekening te houden met deze prijsstijging.’

Markt in beweging
De geconstateerde prijsstijging is volgens de AcvZ een bevestiging van

0
96

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.