Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prisma heeft nieuwe bestuurder

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De nieuwe bestuurder van gehandicaptenzorgorganisatie Prisma is Jac de Bruijn.
Prisma heeft nieuwe bestuurder
Foto: Prisma

Hij begint op 1 januari 2015.

Jac de Bruijn

Jac de Bruijn (1956) is op dit moment Hoofd Behandeling binnen Prisma en wetenschappelijk docent aan de opleiding voor artsen (voor) verstandelijk gehandicapten aan het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is GZ-psycholoog en rondde in 2005 een theologische studie af aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels is De Bruijn ruim 30 jaar werkzaam in de zorg, waaronder de geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg. De laatste 10 jaar is hij werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Tevens is De Bruijn bestuursvoorzitter expertisecentrum verstandelijke beperking en heeft hij diverse publicaties over mensen met een verstandelijke beperking en methodisch werken op zijn naam staan.

Jaap de Bruin

Collegabestuurder Jaap de Bruin schuift op 1 januari door naar de plek van bestuursvoorzitter van Prisma.  Hij is daar nu ruim vijf jaar bestuurslid.

Peter Nouwens

Het officiële afscheid van Peter Nouwens, de huidige voorzitter, is gepland in april 2015. Nouwens gaat zich onder andere toeleggen op werkzaamheden voor andere organisaties en zijn promotieonderzoek op de Universiteit van Tilburg.

Prisma

Prisma verleent zorg en ondersteuning aan ruim 2.100 mensen met een beperking in Noord-Brabant.