Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Privacy First stuurt brandbrief aan Tweede Kamer

Annelies Vermeulen
De ontwikkeling van een privaat landelijk EPD moet stoppen. Dat zegt Privacy First in een open brief aan Kamerleden, zo meldt medicalfacts.nl.
Privacy First stuurt brandbrief aan Tweede Kamer

Privacy First doet een dringend beroep op de leden van de Tweede Kamer om de ontwikkeling van een privaat EPD te stoppen en de relevante bewindspersoon ter verantwoording te roepen. In privacyrechtelijke zin blijft de Nederlandse overheid in de optiek van Privacy First immers onverminderd verantwoordelijk voor de privacy-inbreuken die uit een privaat EPD zullen voortvloeien, juist ook gezien het feit dat een dergelijk systeem door de Eerste Kamer nadrukkelijk om privacyredenen is verworpen.

PIA

Privacy First dringt erop aan een onafhankelijke, openbare Privacy Impact Assessment (PIA) uit te laten voeren naar een privaat landelijk EPD en mogelijke alternatieven hiervoor. Totdat deze PIA is afgerond moeten geen onomkeerbare stappen tot een private doorstart van het landelijk EPD worden gezet, schrijft Privacy First. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Privacy First eist stop van doorstart EPD

Schippers belooft betere privacy in privaat EPD

Schippers reageert op EPD-moties Tweede Kamer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.