Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Provincie: ‘Financiële steun voor verbouwing Atrium’

Mark van Dorresteijn
De provincie Limburg lijkt toch de verbouwing van het Atrium MC in Heerlen financieel te ondersteunen. Dat heeft de CDA-fractie van de Provinciale Staten laten weten, volgens De Limburger. VVD, SP en PvdA waren al langer voor.
Provincie: ‘Financiële steun voor verbouwing Atrium’

“Daarvoor zal Limburg wel de eigen regels moeten veranderen”, stelt Statenlid Marij Cox tegenover het dagblad. Een onafhankelijk rapport adviseerde de provincie eerder om juist niet de beurs te trekken, omdat dat een rijkstaak is.

Nieuw beleid

Dat nieuwe beleid kan er best komen, maar dan moeten Provinciale Staten zelf hun nieuwe eisen aangeven, stelt verantwoordelijk gedeputeerde Noël Lebens. Hij waarschuwt de provinciale politiek zich op glad ijs begeeft. “Als u onze beleidskaders voor steun verandert, zet u niet alleen de voordeur, maar ook de achter- en de zijdeuren open. Ook andere instellingen zullen aankloppen voor steun. Het Laurentiusziekenhuis als eerste, en ook het AZM roert zich al.”

Atriumbestuurder blij

Dat het CDA met een nieuw standpunt kwam, verraste ook Atriumbestuurder Hans Kerkkamp die op de publieke tribune het debat volgde. “Ik ben hier wel blij mee.” Kerkkamp hoopt wel dat de provincie haast maakt met de aanpassing van het steunbeleid. “Het liefst gingen we gisteren aan de slag. Dit moet echt geen jaren meer duren. Eind dit jaar heeft de inspectie al een controle van onze Intensive Care aangekondigd. Het is maar de vraag of we die toets doorstaan.” Het Atrium heeft twintig miljoen euro nodig om in aanmerking te komen voor leningen van de bank. In totaal kost de verbouwplannen tussen de 140 en 200 miljoen euro. Of de provincie het geld in de vorm van een lening of een garantstelling gaat geven, is nog onduidelijk.

Provinciale functie

Het CDA heeft het standpunt aangepast omdat het Atrium, net als de andere Limburgse ziekenhuizen, een functie voor de hele provincie heeft. Ook is de investering gunstig voor de bouwwereld, waar de economische crisis flink toeslaat. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Samenwerking Atrium en Orbis bespaart 30 tot 35 miljoen’

Provincie Limburg is bereid Atrium te steunen

Atrium vraagt 20 miljoen van provincie Limburg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.