Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychiaters GGZ Delfland beschuldigen raad van bestuur

Een groep psychiaters van GGZ Delfland heeft in een brief aan de raad van bestuur het vertrouwen in de raad opgezegd. Dat meldt het AD. Volgens de psychiaters zou de raad van bestuur zijn eigen psychiaters tot fraude aanzetten, valsheid in geschrifte plegen en protesterende psychiaters wegpesten. Op welke manier dit zou gebeuren, is niet duidelijk.

GGZ Delfland ontkent de situatie. Volgens een woordvoerder is er geen enkele zorg over de kwaliteit van de patiëntenzorg. Hij vermoedt dat de verwijten van de psychiaters te maken hebben met spanningen vanwege een aangekondigde reorganisatie. Gisteren zaten de vakbonden met GGZ Delfland om de tafel om over de toekomstige reorganisatie te praten. Daarbij zouden 70 banen moeten verdwijnen. De partijen hebben afgesproken hierover nog geen mededelingen te doen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is ingelicht over de situatie, maar wil geen uitspraken doen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

GGZ Delfland beconcurreert PsyQ

Samenwerking Riagg Rijnmond en GGZ Delfland

Ggz-kliniek in Sneek dicht door psychiatertekort

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.