Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA bezorgd over bankroet Infotechnology

Annelies Vermeulen
Tweede Kamerlid Attje Kuiken van de PvdA maakt zich zorgen over de gevolgen van het bankroet van EPD-beheerder Infotechnology. Zij heeft naar aanleiding van berichtgeving hierover in Computable Kamervragen gesteld aan minister Edith Schippers van Volkgezondheid.
PvdA bezorgd over bankroet Infotechnology

Infotechnology uit Hillegom is gespecialiseerd in het centraal hosten van huisartseninformatiesystemen, zoals Omnihis (Omnihis), Mira (Euroned/CompuGroup Medical AG) en Microhis (iSoft). Curator Mark Aukema van RWV Advocaten spreekt van in totaal zo’n 1,5 miljoen tot 2 miljoen EPD’s die Infotechnology beheert.

Kamervragen

PvdA-Kamerlid Kuiken (PvdA) wil van minister Schippers van VWS weten wat zij vindt van de uitspraak van de curator dat het doorleveren van diensten aan huisartsen op korte termijn is gewaarborgd, maar dat dit voor de langere termijn afhangt van het vinden van een overnamepartner. Ook vraagt zij aan de bewindsvrouw of zij kan garanderen dat er geen data verloren gaan en de privacy van de dossiers wordt gewaarborgd. Dat meldt computable.nl. Een andere vraag van Kuiken is of de minister op de hoogte is gebracht door de Belastingdienst van de financiële problemen van Infotechnology, een van de grotere huisartsautomatiseerders. Ook vraagt zij of de minister parallellen ziet met eerdere problemen bij Famed en LHV Declaratie Direct, twee instellingen met eveneens beheerdiensten op afstand, maar dan op declaratievlak. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Ondanks bankroet ict-bedrijf blijven EPD’s werken

Nictiz onderzoekt noodzaak keurmerk ASP’s

Infotechnology heeft ZSP-kwalificatie behaald

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.