PvdA pleit voor aparte regeling gehandicapten

De nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz) wordt aanstaande woensdag en donderdag behandeld in de Tweede Kamer. PvdA-Kamerlid Otwin van Dijk pleit voor een grotere focus op gehandicaptenzorg in de nieuwe wet. Vera Bergkamp (D66) wil dat patiënten die veel zorg nodig hebben zelf mogen beslissen of ze wel of niet in een instelling terechtkomen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
PvdA pleit voor aparte regeling gehandicapten
Foto: ANP Bart Maat

De PvdA wil een aparte landelijke regeling voor mensen met een beperking die nu onder de Wlz komen te vallen. Dat zegt Kamerlid Otwin van Dijk in aanloop voor het debat over de Wlz. ‘Gehandicaptenzorg is echt iets anders dan ouderenzorg’, zegt Van Dijk. ‘Ik ben nog niet zover dat ik zeg: ouderenzorg moet naar de Zorgverzekeringswet, maar voor die beide sectoren moet een apart ontwikkeltraject komen. In de gehandicaptenzorg gaat het om een beperkter aantal mensen en uitvoeringsverschillen per regio kan niemand me goed uitleggen. Dus het lijkt me onvermijdelijk dat de ontwikkeling leidt naar een aparte landelijke regeling

1
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Tja vrijwilligers, zeker de ontslagen werknemers die met behoudt van uitkering zelfde werk mogen doen dan wat ze nu doen.
    Lijkt een beetje op Oost-Duitse taferelen, geen werkloosheid iedereen werkt.
    Voor christelijke partijen, met alle respect, geldt dat de vrouw thuis voor het fornuis staat, en dat in die gemeenten best mantelzorg geleverd kan worden in de naam van …
    Maar even realiteit het doorsnee gezin moet met zijn tweeën werken om kinderen te onderhouden en nog een beetje normaal te kunnen leven, en dan ook nog mantelzorg.
    Wat erg jaren 50 is dit en we leven in 2014!!!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.