PvdA pleit voor aparte regeling gehandicapten

De nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz) wordt aanstaande woensdag en donderdag behandeld in de Tweede Kamer. PvdA-Kamerlid Otwin van Dijk pleit voor een grotere focus op gehandicaptenzorg in de nieuwe wet. Vera Bergkamp (D66) wil dat patiënten die veel zorg nodig hebben zelf mogen beslissen of ze wel of niet in een instelling terechtkomen.
PvdA pleit voor aparte regeling gehandicapten
Foto: ANP Bart Maat

De PvdA wil een aparte landelijke regeling voor mensen met een beperking die nu onder de Wlz komen te vallen. Dat zegt Kamerlid Otwin van Dijk in aanloop voor het debat over de Wlz. ‘Gehandicaptenzorg is echt iets anders dan ouderenzorg’, zegt Van Dijk. ‘Ik ben nog niet zover dat ik zeg: ouderenzorg moet naar de Zorgverzekeringswet, maar voor die beide sectoren moet een apart ontwikkeltraject komen. In de gehandicaptenzorg gaat het om een beperkter aantal mensen en uitvoeringsverschillen per regio kan niemand me goed uitleggen. Dus het lijkt me onvermijdelijk dat de ontwikkeling leidt naar een aparte landelijke regeling

1
33

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.