Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

PVV stelt Kamervragen over EPD

Annelies Vermeulen
De PVV heeft Kamervragen gesteld over het EPD. Karen Gerbrands vroeg minister Schippers van Volksgezondheid over misleidende informatie in het bezwaarformulier Elektronisch Patiëntendossier (EPD).
PVV stelt Kamervragen over EPD

In het formulier zou volgens de PVV staan dat een bezwaar tegen het EPD niet meer kan worden ingetrokken. De PVV vraagt minister Schippers daarom of zij de mening deelt dat die zin in het formulier mensen op het verkeerde been zet, waardoor ze mogelijk zelfs afzien van hun bezwaar. Ook vraagt de PVV of de betreffende zin geschrapt kan worden uit het formulier. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Schippers: Nog geen elektronische inzage EPD

Tweede Kamer stemt positief over EPD

Kamer: patiënt moet bij gegevens EPD kunnen

1 REACTIE

  1. Bezwaarmaken tegen het EPD is zinloos zolang het lek in de computersystemen blijft bestaan; de “herhaalmodule” in Medicom/Pharmacom maakt het mogelijk dat iedere aangeslotene op het computernetwerk, en dat kunnen er 1000-den zijn, zonder enige belemmering of registratie alle dossiers en labwaarden van patiënten kunnen inzien.
    Hele EPD is economisch gedreven. Zonder EPD geen ketenzorg model NZa; aanbestedingen van patiënten met laagste prijs per patient per jaar, inclusief genees- en hulpmiddelen als enige doel. De NZa rekent nu met VWS de gewenste maximum prijs uit.
    Daar moet de PVV eens vragen over stellen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.