Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Qiy mogelijk alternatief voor EPD

Annelies Vermeulen
"Er mist een cruciaal puzzelstuk in het huidige EPD." Dat zeggen advocaat Peter Kits van Holland Van Gijzen en Marcel van Galen, oprichter van Qiy. Volgens de twee zou dat puzzelstuk Qiy kunnen zijn.
Qiy mogelijk alternatief voor EPD

Qiy is volgens de oprichters een onafhankelijke, veilige ‘nutsvoorziening’ waarop het individu een intelligent digitaal persoonlijk domein kan aanmaken. Daarmee krijgt hij controle, overzicht en inzicht in de eigen situatie. Een Qiy-gebruiker kan zowel zijn eigen persoonlijke gegevens opslaan als gegevens binnenhalen van de voor hem relevante aanbieders van data.

Award

Half mei 2011 ontving Qiy de European Identity Award 2011 voor privacy. Dit gebeurde tijdens de European Identity Conference in München, één van de grootste congressen ter wereld op het gebied van IT, risicomanagement, governance en internetprivacy. ‘Qiy is the next big thing and the new privacy standard’, aldus de lovende woorden van de jury. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Schippers belooft betere privacy in privaat EPD

GGNet maakt EPD beschikbaar via ZorgComputercentrum

Privacy First eist stop van doorstart EPD

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.