Raad van State verlaagt opgelegde boete ZGT

De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in het hoger beroep van Ziekenhuisgroep Twente tegen een opgelegde boete door het ministerie van VWS. De boete is door oud-minister Edith Schippers opgelegd, omdat het ziekenhuis een calamiteit te laat gemeld zou hebben. De Raad van State herroept het besluit en verlaagt de opgelegde bestuursboete.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ZGT
Foto: AdobeStock

Het betreft een calamiteit uit oktober 2014, waarbij een patiënt is overleden in ZGT in Almelo. ‘Naar aanleiding van het overlijden van de patiënt heeft ZGT intern onderzoek laten verrichten’, aldus de Raad van State. Het ziekenhuis heeft de vastgestelde calamiteit op 12 januari 2015 aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg gerapporteerd.

Bestuurlijke boete ZGT

Het ziekenhuis heeft tot 30 november de tijd gehad om onderzoek te doen en de calamiteit uiterlijk 3 december 2014 te melden. Met de melding op 12 januari 2015 valt de melding binnen het wettelijke termijn en is het ziekenhuis in overtreding, aldus de

0
411

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.