Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud betaalt studie verpleegkundigen

Mark van Dorresteijn
Het UMC St Radboud gaat het collegegeld betalen van studenten verpleegkunde die hun stages in het ziekenhuis lopen, en die zonder vertraging studeren. Het academische ziekenhuis heeft daarover vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
Radboud betaalt studie verpleegkundigen

In de nieuwe variant, die met ingang van dit collegejaar aangeboden wordt, lopen studenten verpleegkunde in de eerste twee jaar van de opleiding al hun stages in het Radboud. Als een student aan het einde van het jaar doorgaat naar het volgende, betaalt het ziekenhuis hem of haar het collegegeld terug. Een woordvoerder laat weten dat het collegegeld niet ter vervanging is van stagevergoeding. “Het is een bonus om meer jongeren te interesseren voor de opleiding verpleegkunde.” Het ziekenhuis hoopt met de nieuwe variant ook jongeren op voorhand aan zich te binden.

36 starters

Dit studiejaar zijn 36 studenten begonnen aan de nieuwe variant van de studie verpleegkunde. Dat aantal zal de komende jaren moeten toenemen tot ongeveer 120 om in de toekomstige vraag naar verpleegkundigen in het Radboud te kunnen voorzien.

Bacheloropleiding medische hulpverlening

Het universitaire ziekenhuis is ook betrokken bij de nieuwe bacheloropleiding medische hulpverlening, waarmee dit jaar veertig studenten aan de HAN zijn begonnen. De studie leidt op voor verschillende ondersteunende beroepen binnen en buiten het ziekenhuis, bijvoorbeeld anesthesiemedewerker of hulpverlener in de acute zorg. Het Radboud levert onder meer vakdocenten en stageplaatsen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Studenten kiezen vaker voor zorgopleiding

Studenten vullen tekort kraamzorg op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.