Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Radboudumc schrapt honderd kwaliteitsindicatoren

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De afdeling intensive care (ic) van het Radboudumc gebruikt nog maar 15 van de 122 kwaliteitsindicatoren om te sturen op kwaliteit. In het experiment Zinvolle Registratie (ZIRE) hoeft de ic de overige indicatoren niet meer te registeren.
ZIRE Hans van der Hoeven
Hans van der Hoeven, hoogleraar intensive care Radboudumc

Het Radboudumc doet samen met het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Een opbouwend punt om mee te nemen voor de evaluatie die later ongetwijfeld zal plaatsvinden. Je ziet vaak dat eerst ronde aantallen worden gekozen en dat die later worden ingevuld. Zo mogelijk ook hier: 10 kwaliteitsindicatoren, 15 kwaliteitsindicatoren.

   In mijn ervaring is het zelden zo dat ronde aantallen dekkend en zinnig zijn en tegelijk geen dubbelingen bevatten. Advies dus: ga niet uit van ronde aantallen, maar van zinnigheid, dekking en vermijding van dubbelingen.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit vraagt lef en het kan dus!

   Geheel in lijn met RadboudUMC-stijl.

   Proficiat!

   En omdat Leon van Halder’s opvolger Erik Gerritsen hier ook ogen naar heeft, kan dit aan den Haag niet voorbij gaan!

   Gaan we eindelijk echt eens omlaag met indicatoren in zorgland!

  4. Een goede ontwikkeling! Ik krijg de indruk dat men niet zomaar indicatoren heeft geschrapt, maar dat dit proces tot de essentie van binnenuit doorgrond is ism stakeholders. En daar gaat het om. En daar is ook duurzame winst te behalen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.