Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ramaker interim bij Diaconessenhuis

MAARSSEN - Ruud Ramaker is aangesteld als interim-manager in het Diaconessenhuis in Meppel. Hij heeft als opdracht om de structuur van het ziekenhuis zodanig te veranderen zodat er een cultuuromslag kan plaatsvinden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het Diaconessenhuis werd vorige maand door de Inspectie voor de Volksgezondheid onder verscherpt toezicht gesteld. Aanleiding waren ruziënde dokters waardoor er “zeer risicovolle situaties” ontstonden in de patiëntenzorg, aldus de inspectie.

Ontslagen

De raad van toezicht heeft Hilda Paans, lid van de raad van bestuur van het Diaconessenhuis, al ontslagen. Ramaker wordt voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis, de functie die Wolf van Ittersum tot voor kort vervulde. Van Ittersum blijft vooralsnog lid van de raad van bestuur.

Medische staf

Ramaker is zelf vorig jaar teruggetreden als voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Spectrum Twente in Enschede nadat het bestuur van de medische staf zijn vertrouwen in hem had opgezegd en Bert Overkamp als interim-bestuurder was aangetrokken. De 58-jarige Ramaker was daarvoor achtereenvolgens ziekenhuisdirecteur in Harlingen, Leeuwarden en Rotterdam. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.