Kafka-knop vraagt om regels

Een zorginstelling introduceerde de Kafkaknop om onnodige regeldruk te signaleren. Het gebruik van de knop moest echter geregeld worden. Signaal uit het rapport ‘Van regeldruk naar spiegelreflex’.
Peshkov - Fotolia

Zoveel mogelijk leven zoals thuis. Dat is de moderne intentie binnen de intramurale ouderenzorg. Regels staan dat streven soms in de weg, maar niet alle regels kunnen zomaar worden afgeschaft. Stichting De Riethorst Stromenland besloot daarom een Kafka-knop in het leven te roepen. Medewerkers kunnen die knop gebruiken om in hun ogen onzinnige bureaucratie te signaleren. Maar het bleek al snel dat niet iedereen dezelfde definitie hanteerde bureaucratie. Signaleringen waren om die reden vaak minder waardevol. Daarom heeft de zorginstelling regels opgesteld voor het gebruik van de Kafka-knop. Op zichzelf begrijpelijk, zeggen de onderzoekers in het rapport, maar anderzijds toch

0
494

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.