Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Raymond Gradus nieuwe voorzitter toezicht Dianet

Mark van Dorresteijn
Raymond Gradus is per 1 januari 2015 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Dianet, het kennis- en expertisecentrum op het gebied van dialyse.
Raymond Gradus
Raymond Gradus

Gradus is sinds 2008 directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Hij is tevens hoogleraar Bestuur en Economie van de Publieke en Non-profit sector aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Gradus is van mening dat de schaalvergroting in de zorg voor een deel is doorgeschoten. Volgens hem hebben mensen behoefte aan zorg dichterbij huis, overzichtelijkheid en menselijke maat. ‘In internationale vergelijkingen doet ons zorgstelsel het redelijk goed. Op het gebied van de kwaliteit van handelingen zijn nog wel behoorlijke stappen nodig. Vooral van Zweden, een land met veel private betrokkenheid in de zorg, kunnen we nog veel leren. Dianet is een patiëntgerichte niche in de markt met overigens uitstekende contacten in Zweden.’

Schmidt

Tegelijk met de benoeming van Gradus is Ronald Schmidt toegetreden als lid van de raad van toezicht. Schmidt is directeur Verzorging en Verpleging bij Cordaan.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

  1. Als Raymond Gradus gaat waarmaken wat hij langs de zijlijn steeds staat te roepen, dan kunnen de ziekenhuizen hun borst natmaken; het voortreffelijke HCP/EHCI rapport 2014 laat zien dat Zweedse Ziekenhuiszorg omgerekend een 6 miljard euro goedkoper is dan de Nederlandse juist door de Dialyse behandelingen! Die worden in Zweden in de thuissituatie gedaan en dat scheelt enorm veel geld voor de verzekerden. Zegt HCP/EHCI. Dus is het waar.
    Dankzij Raymond Gradus kunnen verplicht verzekerden in Nederland dan ook een forse premie daling tegemoet zien; verzekeraars geven de kostenverlaging immers door aan de verzekerden. 6 miljard op 17 miljoen is toch snel ruim 300 euro per jaar per persoon. Dat is wat anders dan het dubbeltjeswerk dat de gereguleerde concurrentie tussen verzekeraars oplevert. Zegt HCP/EHCI. Dus is het waar.
    Prima ontwikkeling. Nu nog de uitkomsten van deze benoeming.
    Zullen we overgaan op prestatie bekostiging voor bestuurders in de zorg? Betaling op basis van uitkomsten van bestuur?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.