Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtszaak wanbeleid Meavita moet opnieuw

Door een blunder moet de Ondernemingskamer de hele rechtszaak over mogelijk wanbeleid bij de vroegere thuiszorggigant Meavita opnieuw behandelen.
Thinkstock

De Hoge Raad oordeelt dat een van de rechters die de uitspraak deed op dat moment al met pensioen was, zodat deze niet geldig is. Daarom moet er ‘een volledig nieuwe beoordeling’ van de zaak plaatsvinden. De Ondernemingskamer oordeelde eerder dat topmensen van het zorgbedrijf, onder wie VVD-coryfee Loek Hermans, zich schuldig hadden gemaakt aan wanbeleid. Meavita ontstond in 2007 uit een fusie. Twee jaar later ging het bedrijf failliet met een miljoenenschuld. Het bestuur zou verkeerde beslissingen hebben genomen.

Loek Hermans
Loek Hermans stapte op als senator voor de VVD naar aanleiding van de uitspraak van de rechter. Ook trok hij zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap van Zutphen.

Reactie FNV
Arno van Deuzen, advocaat namens de FNV reageert: ‘Door een beetje dom foutje van de Ondernemingskamer moet de zitting van de zaak Meavita nu opnieuw. Maar let op: de zitting moet opnieuw, niet de hele zaak! Want het rapport van de onderzoekers en de conclusies blijven gewoon staan.’

De FNV verwacht niet dat de uitspraak in een Ondernemingskamer met een andere samenstelling van rechters anders zal zijn. ‘Want aan de inhoud van de zaak verandert helemaal niets. De zitting moet alleen over vanwege onder andere een vormfout. Ook hebben de bestuurders en toezichthouders in hun cassatieberoep geen inhoudelijke bezwaren naar voren gebracht. Het megazorgconcern is ten onder gegaan aan wanbeleid en slecht toezicht door bestuurders en toezichthouders. De zaak duurt nu al langer dan zes jaar. De FNV hoopt dat er snel duidelijkheid is voor de oud-medewerkers van Meavita, de schadeclaim wordt gewoon voortgezet.’

Dossier Governance
In het dossier governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.