Regie ontbreekt bij sturen op kwaliteit

Niemand heeft de regie bij regionale kwaliteitsverbetering in de ziekenhuiszorg. De NFU heeft een actiekaart die zorgbestuurders houvast geeft over hoe zij moeten sturen op kwaliteit.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Mark Kramer (links) en Ronnie van Diemen (rechts) met de actiekaart sturen op kwaliteit bij de lagerhuisdiscussie van de NFU.
Mark Kramer (links) en Ronnie van Diemen (rechts) met de actiekaart sturen op kwaliteit bij de lagerhuisdiscussie van de NFU.

Met één druk op de knop zien wat de kwaliteit van zorg is in alle ziekenhuizen. Dat was de droom van het NFU-programma ‘Sturen op kwaliteit’, vertelt VUmc-bestuurder Mark Kramer bij het Lagerhuisdebat Sturen op kwaliteit dat de NFU organiseert op 25 januari in Hilversum. Ziekenhuisbestuurders, wetenschappers, toezichthouders, medisch specialisten en patiënten discussiëren onder leiding van Tom van ’t Hek over kwaliteit van ziekenhuiszorg.

Eén dashboard voor Nederland is illusie

‘Ziekenhuizen verzamelen enorm veel informatie, maar vooral om zich te verantwoorden naar de buitenwereld’, zegt Kramer. ‘Veel informatie wordt niet gebruikt om te verbeteren.’ Het doel van het NFU-programma

2
931

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.