Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rein Baneke benoemd tot lid van verdienste NIP

Mark van Dorresteijn
Rein Baneke is benoemd tot lid van verdienste van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Hij ontving de onderscheiding tijdens het speciaal voor hem georganiseerde afscheidssymposium.
Rein Baneke benoemd tot lid van verdienste NIP

Het NIP roemt Baneke om de betekenis die hij heeft gehad voor de psychologie in het algemeen en de beroepsvereniging in het bijzonder.

Loopbaan

Baneke gaat nu aan de slag als zelfstandig adviseur omdat “er nog zoveel is te doen in het brede werkveld van de psychologie”. Hij werkte dertig jaar bij het NIP. In 1980 begon hij als jurist en stafmedewerker belangenbehartiging en sinds 2006 is hij directeur. In deze dertig jaar groeide het instituut van 3550 leden in 1980 tot 13.000 leden in 2011. Baneke moderniseerde de vereniging en stond aan de wieg van de beroepsethiek, de ontwikkeling van de beroepscode NIP en de handhaving van de beroepscode door de tuchtcolleges van toezicht en beroep. Ook droeg hij bij tot de totstandkoming van de Wet BIG en zorgde hij voor het opnemen van psychologen in die wet en de totstandkoming van de NIP-verenigingsregisters.

Opvolger: Hans van Eck

Zijn opvolger, Hans van Eck, heeft inmiddels het directeurschap overgenomen. Van Eck, die psychologie van Arbeid, Gezondheid en Organisatie studeerde, heeft jarenlange ervaring in het aansturen van organisaties in de profit- en non-profit sector. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.