Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Reinier de Graaf claimt 51,2 miljoen van rijk

Redactie Zorgvisie
Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft claimt 51,2 miljoen euro van het rijk. Dat meldt het AD. Dit bedrag zou de schade zijn die het ziekenhuis heeft geleden door gewijzigde regelgeving van de overheid.
Reinier de Graaf claimt 51

Het ziekenhuis heeft al 26,2 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw gebouw. Het Bouwcollege had het Reinier de Graaf Gasthuis toestemming gegeven voor de uiteindelijke nieuwbouwkosten van 100 miljoen euro, maar het rijk heeft daarna het bouwregime gewijzigd. Het ziekenhuis in Delft moet de kosten nu zelf voor zijn rekening nemen en zegt verder nog 25 miljoen euro nodig te hebben voor de renovatie van bestaande gebouwen. De nieuwbouw moet in 2014 klaar zijn. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Tien ziekenhuizen doen beroep op hardheidsclausule

Reinier de Graaf Gasthuis ‘is niet te koop’

Rekening ziekenhuis tien keer hoger door dbc’s

Reinier de Graaf wil 25 miljoen van VWS

Risicocompensatie is mogelijk staatssteun

2 REACTIES

  1. Zeer terecht dat ziekenhuizen als Reinier de Graaf en het Vlietland ziekenhuis claims neerleggen bij de overheid.
    Tussentijds wijzigen van regelgeving na akkoord tot nieuwbouw zal leiden tot aanzienlijke kapitaalvernietiging indien de nieuwbouw wordt stopgezet. Aangezien het overduidelijk is dat in ieder geval bij voornoemde ziekenhuizen grondige verbouwing of nieuwbouw noodzakelijk is, dienen de reeds gemaakte kosten dan op niet al te lange termijn (gedeeltelijk) weer gemaakt te worden.

  2. Lees alle reacties
  3. Mijn vader zei het altijd al: geen onbetrouwbaarder partner dan de rijksoverheid. Wij waren in 1983 het goedkoopst draaiende ziekenhuis(Emmen) van dit land. Daar werden wij voor
    gestraft door Lubbers en thans bouwvakker Brinkman, terwijl onder de grote rivieren de meest mooie hospitalen verrezen
    o.a. Tilburg. Blijkt nu wel wat voor prutser Brinkman eigenlijk is.(philadelfia affaire)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.