Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier Haga Groep kiest voor ChipSoft

Avatar
Mark van Dorresteijn
De Reinier Haga Groep en ChipSoft hebben op 8 juli een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de invoering van epd/zis HiX. Medio 2016 willen beide ziekenhuizen live zijn met het nieuwe epd.
Reinier Haga Groep kiest voor ChipSoft
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het HagaZiekenhuis maakt nu nog gebruik van Siemens-i.s.h.med (SAP) en het Reinier de Graaf Ziekenhuis maakt gebruik van EZIS, een oudere versie van het ChipSoft epd. Beide ziekenhuizen gaan nu over op HiX. HiX is een geïntegreerd platform waarin alle werkprocessen rondom de patiënt zijn ondergebracht. Alle onderdelen van het zorgproces zijn in één systeem beschikbaar, van afspraken en epd, tot medicatie en facturering.

Epd/zis-overzicht

Benieuwd met welk epd/zis de andere ziekenhuizen werken?
Bekijk het epd/zis-overzicht

Gezamenlijk epd

Om de beste zorg te kunnen leveren moeten behandelaars te allen tijde direct over de juiste en actuele informatie van een patiënt kunnen beschikken, verklaart de ziekenhuisgroep in een persbericht. ‘Door dit epd binnen de Reinier Haga Groep in te voeren, vallen informatiedrempels tussen de ziekenhuizen weg. Behandelaars kunnen daardoor beter samenwerken bij de behandeling van patiënten. Bovendien gaat de lappendeken van deelsystemen, koppelingen en maatwerkoplossingen tot het verleden behoren. Het epd is straks op alle afdelingen binnen de ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep hetzelfde ingericht. Die uniformiteit zorgt voor minder onderhoud, efficiëntie, betere samenwerking en nog veiliger zorg voor de patiënt.’

Implementatie

HiX wordt eerst in het HagaZiekenhuis geïmplementeerd. Na de installatie van de benodigde apparatuur en software, gaan alle specialismen van het HagaZiekenhuis de komende maanden samen met ChipSoft het nieuwe epd inrichten. Na het overzetten van alle gegevens van het oude – naar het nieuwe epd gaat het systeem vervolgens in voorjaar van 2016 live. In de loop van 2016 gaat ook het Reinier de Graaf Ziekenhuis over naar HiX. Als de ziekenhuizen op het nieuwe epd zijn overgestapt, migreren het HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Ziekenhuis samen naar één epd.

LangeLand ziekenhuis

Hoewel het LangeLand ziekenhuis onderdeel uitmaakt van de Reinier Haga Groep, is het ziekenhuis niet meegegaan in de initiële onderhandelingen, legt een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd uit. ‘Het ziekenhuis is drie weken voor de ondertekening toegetreden tot de groep. Het ligt erg voor de hand dat het LangeLand een plek krijgt binnen het project. Hoe en op welke manier, daar gaan we de komende weken naar kijken.’ Het LangeLand werkt nu nog met EZIS van ChipSoft.

Epd / LSP

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.