Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Revalidatie EPD in snel tempo ingevoerd’

Mark van Dorresteijn
Het Revalidatie EPD wordt in snel tempo ingevoerd. Inmiddels werkt de complete revalidatietak van de Limburgse zorgorganisatie Adelante met dit elektronische patiëntendossier (epd) en ook bij de Libra Zorggroep in de regio Eindhoven sluit men binnen enkele maanden het implementatietraject af. Dat stelt VIR e-Care Solutions, ontwikkelaar van het epd.
‘Revalidatie EPD in snel tempo ingevoerd’

Het Revalidatie EPD is het enige sectorbrede epd van Nederland. Naast bovengenoemde partijen is ook een groot van de overige revalidatiecentra bezig met de invoering of de voorbereidingen van het epd.

Revalidatie EPD

Het Revalidatie EPD is ontwikkeld door en voor de Nederlandse revalidatie. De huidige gebruikers en brancheorganisatie Revalidatie Nederland blijven ook nauw bij de doorontwikkeling betrokken. Het epd is en blijft daarom volledig afgestemd op het multidisciplinaire zorgproces. Daarbij zijn vooral zaken als team- en behandelcommunicatie en rapportage belangrijk. Door de flexibiliteit is het epd op diverse manieren in te richten, passend bij de werkwijze van een zorgorganisatie. Zo koos Adelante voor een inrichting op basis van behandelprocessen (ICF) en de Libra Zorggroep voor een disciplinegerichte opbouw.

1 REACTIE

 1. Het is mooi dat de Revalidatie wordt ondersteund met een goed EPD.
  Echter de invoering van een EPD gaat vele malen verder dan alleen de implementatie van een software systeem. Het is juist van belang dat dergelijke trajecten niet worden gestart als een ICT traject. Juist de verandering van sturen op bezetting naar sturen op doorstroming is in dit soort projecten van groot belang.
  Door het team van medewerkers mee te nemen in een dergelijk traject en dit goed te begeleiden, worden implementaties succesvol afgerond en levert de investering daadwerkelijk een winst op in de bedrijfsvoering.
  Martin Dat
  Managing consultant Zorg
  Bostec

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.