Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rian Veldhuizen voorzitter NVOS-orthobanda

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Rian Veldhuizen, voormalig algemeen directeur Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie is op 1 december aangetreden als nieuwe voorzitter van NVOS-Orthobanda, de Nederlandse branchevereniging van leveranciers van orthopedische hulpmiddelen en diensten.
Foto: KNGF
Foto: KNGF

Veldhuizen volgt Klaas Groenwold op, die twee jaar voorzitter is geweest.

Marktmacht

In de afgelopen maanden hebben het bestuur en leden van NVOS het functieprofiel van de voorzitter opnieuw vorm gegeven om het beter te laten aansluiten op de veranderende marktomstandigheden. De orthopedisch schoentechnici zien hun positie verslechteren als gevolg van de marktmacht van de zorgverzekeraars, nieuwe overheidsmaatregelen, veranderingen in de keten en de steeds mondiger wordende consument. Het verbinden van verschillende marktpartijen en belangenbehartiging bij diverse stakeholders worden daarbij steeds belangrijker. Ervaring met deze aspecten is een belangrijke voorwaarde geweest bij de benoeming van de nieuwe voorzitter.

V&VN

Veldhuizen heeft brede bestuurlijke ervaring en is momenteel op interim basis werkzaam bij de Vereniging voor Verplegenden en Verzorgenden. Zij heeft diverse functies vervuld bij het KNGF en vervulde sinds 2009 de functie van algemeen directeur. Een jaar geleden legde zij haar functie bij het KNGF neer omdat het bestuur een andere koers wilde inzetten. Met haar strategische kennis van de zorg, haar uitgebreide nationale netwerk en jarenlange ervaring met lobbywerkzaamheden richting Den Haag en zorgverzekeraars biedt Veldhuizen volgens NVOS een belangrijke toegevoegde waarde in de verdere professionalisering  en versterking van de branchevereniging.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.