Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijnland Zorggroep gaat werken met BI van VCD

Mario Gibbels
Rijnland Zorggroep gaat voor verdere professionalisering van de informatievoorziening gebruik maken van het datawarehouse van VCD Business Intelligence.

Het systeem moet informatie gaan verschaffen op het gebied van DBC’s, zorgprofielen, kostprijzen, financiën, personeel en productie (onder andere polikliniek, OK en wachtlijsten). “Uiteindelijk moeten ook de ingewikkeldere mogelijkheden van business intelligence worden toegepast, zoals what-if analyses, scenario’s en wellicht planning en budgeting”, meldt VCD. Marian Zoodsma, manager financiën en control bij Rijnland Zorggroep: “Rijnland Zorggroep heeft behoefte aan een uitgebreider datawarehouse dan we op dit moment hebben. We willen de leidinggevenden in het ziekenhuis en in de verpleeghuizen rechtstreeks toegang geven tot de informatie die zij nodig hebben om hun eenheid goed te kunnen aansturen.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.