Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rik van der Meer wordt voorzitter KNMP

Mark van Dorresteijn
Rik van der Meer is per 1 januari 2013 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). Hij neemt het stokje over van Jan Smits die zich 2008 voorzitter was.
Rik van der Meer
Rik van der Meer - Foto: KNMP

Van der Meer is verheugd met zijn benoeming en stelt dat hij zich er hard voor gaat maken om de betrouwbaarheid en deskundigheid van de apothekers overeind te houden en te versterken. Hij vindt het de hoogste tijd dat de huidige marktwerking in de farmacie stevig wordt herzien. ‘We gaan op alle mogelijke manieren duidelijk maken dat hetgeen met de introductie van vrije prijzen de bedoeling was, namelijk betere zorg voor een betere prijs, totaal verkeerd is uitgepakt’, aldus Van der Meer. ‘De apotheker is de medicijnexpert en moet daarvoor naar behoren worden betaald.’

Ervaring

Naast voorzitter KNMP is Van der Meer werkzaam als openbaar apotheker. Daarnaast zat hij vele jaren in het bestuur van de Napco/BOA en was hij tot voor kort districtsafgevaardigde van district West van de KNMP. Hij heeft er ook mede voor gestreden dat art. 19 van de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening (WOG) (‘Eén vrouw per gebouw, één vent per tent’) behouden bleef.

1 REACTIE

  1. Van der Meer heeft een lastige klus want de apothekers zitten in de hoek waar de klappen vallen en dat zal zo blijven totdat een flink deel failliet is, of de KNMP met een sterk verhaal komt. Binnenkort komt Rinnooy Kan nog eens met een economische analyse, en als de KNMP geen weerwoord heeft, dan verwacht ik niet dat de KNMP de kracht kan vinden om snel te herstellen. Mijn advies: als de argumenten economisch zijn, doorgrond die dan accepteer het deel waar je je niet tegen kan verzetten en wapen je tegen de rest. Op dit moment blijft de KNMP praten over meerwaarde die nooit is aangetoond.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.