Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rivas en Zorgalliantie blijven thuiszorg leveren

In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden wordt ook het komende jaar door Rivas Zorggroep en Zorgalliantie Waard & Land huishoudelijke hulp geleverd. De aanbesteding is zo goed als afgerond.

De twee zorgaanbieders besloten begin oktober niet in te schrijven op de aanbesteding in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Zederik, Graafstroom en Nieuw-Lekkerland hadden volgens de Rivas en Zorgalliantie te lage tarieven voor huishoudelijke hulp vastgesteld.

Tarieven verhoogd

Aangezien Rivas en Zorgalliantie grote thuiszorgorganisaties in de regio zijn stonden de gemeenten voor een dilemma. De overige thuiszorgaanbieders in de regio die wel hadden ingeschreven op de eerste aanbesteding waren te klein om de zorg voor 1700 cliënten gezamenlijk op zich te nemen. Nadat de gemeenten de tarieven hadden verhoogd van 17,50 naar 21,50 besloten Rivas en Zorgalliantie alsnog mee te doen aan de tweede aanbesteding. “We zitten nu in de afrondende fase”, aldus Rivas woordvoerster Evelien Niëns. “De gemeente heeft de ons gunning verleend en alleen het contract moet nog worden getekend.” Het contract wordt afgesloten voor een periode van vier jaar. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Ontslagen bij Rivas van de baan

Thuiszorg stopt met huishoudelijke hulp

Rivas hekelt lage tarieven huishoudelijke zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.