Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RKZ en MCA Gemini Groep gaan samenwerken

Mark van Dorresteijn
Het bestuur en medische staven van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) en de MCA Gemini Groep (MGG) hebben woensdagavond 7 maart een intentieverklaring getekend om verdere samenwerking te onderzoeken en vorm te geven.
RKZ en MCA Gemini Groep gaan samenwerken

Inhoud en kwaliteit van zorg zijn leidend in het onderzoek naar de samenwerking. Het RKZ en de MGG willen zorg zoveel mogelijk in de buurt van de patiënt aanbieden. Als dit redelijkerwijs niet lukt, zullen patiënten verwezen worden naar een van de andere deelnemende ziekenhuizen.

Inspelen op trends

De samenwerking speelt in op eisen die nu en in de toekomst aan de ziekenhuizen worden gesteld. Daarnaast anticipeert het op een aantal trends. Te denken valt aan de kwaliteitseisen die door medisch wetenschappelijke verenigingen, zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan ziekenhuizen worden gesteld. Complexe zorg wordt in toenemende mate geconcentreerd. Artsen moeten minimale aantallen halen om bepaalde ingrepen te mogen blijven uitvoeren. Door de samenwerking te zoeken, willen beide ziekenhuizen meer mogelijkheden hiertoe zoeken.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Stock xchng )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.