Roadmap stimuleert zorgvuldig invoeringstraject Wet Zorg en Dwang’

Om het veld te helpen bij de implementatie van de Wet Zorg en Dwang heeft minister de Jonge een aanpak in de vorm van een roadmap opgesteld voor het overgangsjaar. Illya Soffer, directeur van Ieder(in), is positief: ‘Het toezicht op de wet is goed opgebouwd en geeft in het overgangsjaar ruimte te leren om het goed te doen. De ondersteunende maatregelen creëren rust en nemen zorgen weg uit de praktijk’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illya Soffer Ieder(in)
Foto: Claudia Kamergorodski

De roadmap Wet Zorg en Dwang (Wzd) is opgesteld in overleg met branche- en patiëntenverenigingen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister dat hij uit bestuurlijk overleg met de partijen kan concluderen dat zij de Wzd zien als goed instrument om de zorg veiliger en beter te maken. Om de zorgen van diverse brancheverenigingen weg te nemen, wil hij in een overgangsjaar samen met het veld werken aan praktische oplossingen met betrekking tot implementatie van de wet. De focus ligt daarop bij de toepassing in de thuissituatie, omdat het veld daar de meeste knelpunten ziet.

Cultuurverandering

De

1
1219

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.