Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rob Hartings nieuwe voorzitter toezicht Reos

Mark van Dorresteijn
Rob Hartings is per 1 april de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Reos. Hij neemt de voorzittersrol over van Aja van Gemeren vanwege het verstrijken van de termijn.
Rob Hartings is per 1 april de nieuwe voorzitter toezicht van Reos

De nieuwe voorzitter is lid raad van bestuur Youké, sterke jeugd in Amersfoort. Hij heeft als bestuurder en toezichthouder veel ervaring met veranderopgaven in de zorg. Daarnaast vervult Hartings een toezichthoudende functie bij Stichting Kram, een organisatie voor jeugd-ggz in de Zaanstreek en is hij voorzitter van de Landelijke Vereniging Spoedhulp Jeugd Nederland. Rob Hartings: ‘Ondernemen in de zorg, niet voor de profit, maar voor de maatschappelijke toegevoegde waarde, daar ligt mijn passie. De werkwijze van de eerste lijn is belangrijk voor het slagen of falen van het zorgstelsel. Dat vraagt van de gehele eerste lijn een zeer ondernemende opstelling. Aan Reos de taak om de eerstelijnszorgprofessional daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen.’

Wisseling toezicht

Frits Slootweg, lid toezicht Reos: ‘Wij danken Van Gemeren voor zijn grote inzet voor Reos in de afgelopen jaren. We zijn blij met de komst van Rob Hartings als nieuwe voorzitter van de RvT. Met zijn brede ervaring op bestuurlijk en organisatorisch gebied in de zorg, kan Hartings een belangrijke bijdrage leveren aan het houden van toezicht op de nieuwe strategische route die Reos binnen de veranderende marktomstandigheden zal inslaan.’ Vanwege het verstrijken van de termijnen van de twee andere leden zal de raad van toezicht zich in fases helemaal vernieuwen. Voor de functie van toezichthouder Ron Hendriks, van wie de termijn dit jaar afloopt, wordt een nieuw lid geworven. De termijn van toezichthouder Frits Slootweg loopt per januari 2016 af.

Reos

Reos is een organisatieadviesbureau voor eerstelijnszorgprofessionals en hun samenwerkingspartners. De missie is om bij te dragen aan betere en efficiëntere zorg voor patiënten. Door het geven van advies over en het begeleiden bij samenwerking, ketenafspraken en kwaliteitsverbetering werkt Reos dagelijks aan de versterking van de eerstelijnszorg.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.