Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rob Valentijn overleden

Redactie Zorgvisie
Rob Valentijn, voormalig voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten en toezichthouder in de zorg is op vrijdag 26 juli 2013 op 66-jarige leeftijd overleden.
Rob Valentijn overleden

Valentijn werd in 2011 benoemd tot lid van de raad van toezicht van het Medisch Spectrum Twente. Hij was internist-nefroloog en medisch manager ad interim afdeling intensive care van het Hagaziekenhuis in Den Haag. Verder vervulde hij verschillende bestuurs- en commissiefuncties binnen en buiten het Hagaziekenhuis. Zo was hij tot eind 2010 voorzitter raad van toezicht van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Van 2001 tot 2004 was hij voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten.

Internist

De Nederlandse Internisten Vereniging laat weten Valentijn dankbaar te zijn voor zijn inzet. ‘Met respect gedenken wij collega Valentijn die zich als voorzitter enkele jaren vol enthousiasme heeft ingezet voor de vereniging. Ook na zijn pensionering bleef hij zich inzetten voor de NIV onder andere voor het Forum Visitatorum. Tijdens zijn voorzitterschap werden de banden met de deelspecialistische verenigingen geïntensiveerd. Op bestuurlijk niveau werd met elkaar gesproken over zaken als visitaties en kwaliteit. Daarnaast werd in die tijd het secretariaat van enkele deelspecialistische verenigingen overgenomen door medewerkers van de NIV.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.