Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties20

Rob Zomer eist verwijdering uit Actiz50-lijst

Mark van Dorresteijn
Voormalige ADRZ-topman Rob Zomer eist dat vakbond Abvakabo FNV hem verwijdert uit de Actiz50-lijst van veelverdieners in de ouderenzorg (sector VVT).
Rob Zomer eist verwijdering uit Actiz50-lijst

Zomer werkte als interim-bestuurder bij MagentaZorg. Hij ontving daar volgens het jaarverslag een inkomen van 309.225 euro. Maar dat klopt niet, stelt Zomer. In een brief aan de vakbond legt hij uit dat MagentaZorg dit bedrag heeft betaald aan een interim-bureau. Zomer ontving zelf een bedrag van 193.000 euro, zo stelt hij in dagblad PZC. ‘Dit bedrag is inclusief de bureau fee, onkosten, reis- en verblijfskosten’, citeert Zomer uit het jaarverslag. Hij stelt dat zijn werkelijke inkomen vergelijkbaar is met het inkomen dat de oud-voorzitter van Magentazorg het jaar daarvoor kreeg.

Actiz50 van Abvakabo FNV

Vorige week publiceerde de vakbond een lijst van de vijftig best verdienende bestuurders in de VVT. Op nummer 2 staat Zomer, als interim-bestuurder van zorginstelling Magentazorg, met een inkomen van 309.225 euro per jaar. Daarbij staat ook dat Zomer verdacht wordt van gesjoemel met zijn wachtgeldregeling van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ).

Zomer: verwijder artikel

Zomer wil dat Abvakabo FNV met onmiddellijke ingang het artikel op de website van de vakbond te verwijderen. Ook moeten alle verwijzingen naar Zomer uit de te downloaden Actiz50-lijst worden gehaald. Zomer stelt de vakbond aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van zijn vermelding in de Actiz50-lijst, omdat die zijn ‘de eer en goede naam’ aantast.

Reactie Abvakabo FNV

Lilian Marijnissen van Abvakabo FNV, legt uit dat zij het artikel en het onderzoek niet van hun website gaan halen. Wel heeft de vakbond het bericht aangepast om Zomer tegemoet te komen. Op de website staat inderdaad vermeld dat Zomer ingehuurd is als interim-bestuurder. ‘Het vermelde bedrag betreft de vergoeding aan het interim-bureau. Dit bedrag is inclusief de bureau-fee, onkosten, reis- en verblijfkosten en exclusief 19% BTW ad. € 58.752,76’, aldus de toevoeging. Marijnissen: ‘Zomer heeft het geld misschien niet direct ontvangen, maar het geld is natuurlijk wel uitgegeven aan hem. Het geld kan niet meer gebruikt worden waarvoor het bedoeld is, namelijk de zorg aan patiënten. Zo zijn er wel meer slimmigheden te noemen, maar dat hij het op “imagoschade” gooit is hilarisch. Zeker gezien zijn voorgeschiedenis bij het ADRZ.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Actiz50 )

Lees ook:

Top-50: Van Woensel best verdienende zorgbestuurder

20 REACTIES

 1. Als bestuurders, zoals Zomer, dezelfde energie aan de dag leggen, als dat ze doen als ze ontmaskerd worden, zit het wel goed met de patienten in Nederland. Maar helaas die energie komt pas als men het publiek doorheeft hoeveel die figuren voor zo weinig ‘krijgen’. Heeft hij al aangetoond hoeveel uren hij maakt voor zijn riante salaris. Vaak werken die graaiers in deeltijd en komt er via meerdere kanalen, per kanaal nog meer binnen dan dat drie verzorgsters per jaar verdienen.
  Ga er maar vanuit dat degene die het in deze reacties opnemen voor Zomer, bestuuders zijn die hetzelfde doen of Zomer zelf die onder de naam van Joke uitlegt ‘hoe het zit’; ik zou er niet van verschieten want voor zichzelf is geen truc teveel.

 2. Lees alle reacties
 3. Alles wat ik heb geschreven over de Valk van Amsta geldt in het kwadraat voor Zomer: Mijnheer de Valk van Amsta zegt NU : ”Het bestuur Amsta vindt het buitengewoon belangrijk om met medewerkers direct in gesprek te blijven”.
  Mijnheer Ben de Valk:: had dat maar eerder gedaan en niet nu bij de staking die hoe dan ook weer slecht uitpakt voor de patienten (Geef je wel werkelijk iets om patienten??)
  Had op het moment dat je een paar handen meer aan het bed geregeld had, het personeel erbij gehaald en bij de volgende paar handen hand ook weer, en daadwerkelijk genoemd en aangewezen wie dat waren tot er voldoende bezetting is.
  MAAR DAT HEB JE NIET GEDAAN omdat het niet is gebeurd mijnheer de Valk en dat is de ellende die we nu hebben. U en niemand anders heeft die veroorzaakt. Je hebt geluk dat ik je baas niet ben.
  Dat wordt standaard in Nederland dat bestuurders heel heel hoge salarissen hebben omdat ze zogenaamd zo hoog opgeleid en goed zijn en als ze er een puinhoop van maken (vaak uit luiheid en eigen geldbelang) dan komt de zin: Eens maar nooit meer. (Bij woningcoorporaties en banken — zie SNS — en zorginstellingen is het niet anders). Vroeger leerde ik op school: hoe meer je naar het oosten gaat (de orient) hoe groter de corruptie. VERGEET HET MAAR. De corruptie is HIER in zijn meest venijnige, geraffineerde en schandalige vorm

 4. @ Maarten. De link werkt niet, maar toen ik naar Geenstijl ging en op Rob Zomer zocht toen vond ik hem wel. Interessant verhaal waarna (zelfs als maar een klein deel waar is) ik mij afvroeg waarom de man überhaupt nog durft te spreken over reputatieschade. Met een dergelijke reputatie kun je geen schade meer leiden, zou ik zo denken.

 5. Actus valt onder Actus holding. Director daarvan is (of was?) mister Robert. Kijk voor uw amusement eens op welk Brits adres dit staat geregistreerd (vergeet vooral google street view niet). Voor een paar pond bezit u inzicht in de constructies, jaarrekeningen etc.

 6. Zomer moet alsnog op de eerste plaats van de Actiz lijst worden geplaatst. Niet alleen grabbelde hij bij MagentaZorg €310.000,- bij elkaar, maar daarnaast ontving hij over 2011 ook nog eens wachtgeld van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis! Bovendien is hij even vergeten dat hij in januari 2012 aangaf in 2011 slechts €40.000,- te hebben verdiend via zijn Engelse limited!

 7. Is dat interimbureau toevallig Actus Consultancy & Management? Een Private limited company, wv meneer Zomer de enige directeur is? Benieuwd wie dan de aandelen van deze club bezit. Als dat meneer Zomer toevallig is hebben we toch wel te maken met een zeer onbetrouwbaar figuur, die in deze branche geen emplooi meer zou moeten krijgen. Als meneer Zomer uit de lijst wil: gaarne met billen bloot!

 8. Beste “”secretaresse””. Wat doet zo`n figuur nou eigenlijk voor dit geld? U kent zijn of haar agenda.Publiceer die eens en of wat hij/zij doet. De standaardreactie op ongunstige zaken worden door managers toch nooit HERKEND of ze herkennen zichzelf nooit daarin.Laat ons eens smullen en slaap daarna rechtvaardig.

 9. Joram en EJ, jullie bewijzen mijn ongelijk: er zijn mensen die er wel intrappen. Mijn inkomen verdien ik grotendeels zoals Rob Zomer en dus ken ik de werkwijze. Het is ondenkbaar dat wanneer een klant mij wil hebben en niemand anders en dat voor een langere tijd, dat het detacheringsbureau 40% van het totale bedrag inhoudt. Dat percentage is wel redelijk als het detacheringsbureau zelf mag bepalen wie de opdracht mag uitvoeren. Dat was bij Rob Zomer echter niet aan de orde.

 10. De mensen die zulke bedragen durven te ontvangen in deze tijd, die zijn moreel gezien niet goed bezig.Ze zijn op een bepaalde manier volledig doorgedraaid. Ik werk voor zo’n graaier, en heb er slapeloze nachten van…. Door wie of door wat worden ze gehersenspoeld? Hoe komt het zover dat ze zulke bedragen durven te accepteren, terwijl ze weten dat hele groepen mensen die directe zorg verlenen geen verlenging krijgen van hun jaarcontract. Dit vanwege het zware weer waarin zorginstellingen verkeren.

 11. Ach, all in uurtarief van 150 euro ex btw (3 ton delen door 2000 uur) is marktconform mensen. Niet zo goed onderhandeld van Magentazorg want voor de duur van een jaar kun je betere deals sluiten (lees: -20%). Was mooier geweest als Zomer jaar in dienst was gegaan, had Magentazorg ruim een ton bespaard.

 12. typisch weer iets van de jagers, die eigenlijk niet snappen dat er veel meer externen worden ingehuurd, kijk alleen maar naar de uitzendburo’s in de zorg ook bij Magenta zal dat het geval zijn, als we t hebben over gelden die niet direct voor de zorg gebruikt worden; zijn er ook in deze instelling geen artsen ingehuurd ? dan is het flauw om alleen op de bestuurder te schieten, overigens is een opslag van 40% een gebruikelijke opslag, hangt af van de constructie die het dergelijke bureau hanteert, dus kortom rob ronald en nozele burger even wat dieper gaan dan datgene dat er nu staat

 13. Ik heb wel eens vaker interim-bestuurders en projectleiders ingezet. Bij enkelen kwam ik de merkwaardige constructie tegen dat zij tevens eigenaar waren van hun eigen interim-bureau, dat gewoon een BV-tje bleek te zijn, dat ze ertussen plaatsten om hogere tarieven te kunnen declareren. Het zou mooi zijn als iemand dit voor Dhr Zomer eens zou uitzoeken. Dat is pas imagoschade!

 14. Zeg naamgenoot, dit verhaal gelooft echt helemaal niemand. Geen enkel interimbureau houdt 116.225 euro van de 309.225 (37,5%) achter voor iemand op dit niveau. Op dit niveau zoekt de RvT niet zomaar een bestuurder, maar wordt gericht gezocht. Hierdoor heb jij grote macht en kan het interimbureau dat geld niet zomaar afromen. Immers, als ze dat wel doen dan stap je op (en begin je voor jezelf). Je hebt dus gewoon afspraken gemaakt over het merendeel van het resterende bedrag. Met andere woorden dat geld dat achter blijft komt linksom of rechtsom weer in jouw zak terecht. Natuurlijk heb je afgelopen dagen gebruikt om een constructie te bedenken waardoor wij dit niet zullen zien, maar niemand, echt niemand, trapt hier in.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.