Robbert Huijsman aan de slag bij Vilans

Robbert Huijsman start begin februari 2017 bij kenniscentrum Vilans als programmaleider ‘Dementiezorg voor elkaar’. Het programma moet de zorg en ondersteuning verbeteren voor mensen met dementie die thuis wonen.
RobbertHuijsmanfoto-Lucien Souisa-400.jpg
Foto: Lucien Souisa

Het verbeterprogramma ‘Dementiezorg voor elkaar’, een landelijk ‘praktijkverbeterprogramma’ van het Deltaplan Dementie, richt zich vooral op mensen met dementie die nog thuis wonen. Momenteel woont circa 70 procent van de mensen met dementie thuis. Het aantal groeit echter snel, doordat ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Het programma ‘Dementiezorg voor elkaar’ richt zich op partijen in de regio die bij de dementiezorg aan huis zijn betrokken. Dat zijn vaak zorgaanbieders, de lokale afdelingen van Alzheimer Nederland, huisartsen, gemeenten en zorgverzekeraars, die in netwerken samenwerken om de dementiezorg vorm te geven. ‘Netwerken kunnen zich bij ons melden met obstakels

0
209

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.