Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robbert Huijsman verlaat Zilveren Kruis

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zilveren Kruis voegt de afdelingen strategie en innovatie samen. Robbert Huijsman gaat daarom weg en Erik-Jan Wilhelm gaat leiding geven aan de nieuwe afdeling strategie en innovatie.
Robbert_Huijsman_001_RBIAdam-image-450.jpg

Zilveren Kruis voegt haar afdelingen strategie en innovatie binnen zorginkoop samen in een nieuwe afdeling Strategie en Innovatie. Erik-Jan Wilhelm, die nu de afdeling strategie leidt, wordt de baas van de nieuwe afdeling. Door de samenvoeging vertrekt Robbert Huijsman, de leider van de afdeling innovatie, bij Zilveren Kruis.

Robbert Huijsman vertrekt
Huijsman, bijzonder hoogleraar management en organisatie van ouderenzorg, begon vijf jaar geleden als manager van de afdeling innovatie. Onder zijn leiding is eind 2015 het vierjarige Programma Kwaliteit van Zorg succesvol afgerond en werden met het zorgveld uitkomstindicatoren voor 22 aandoeningen ontwikkeld. Daarmee is volgens Zilveren Kruis een belangrijk aandeel geleverd aan de voor Nederland zo belangrijke transparantieagenda. In een persbericht somt de grootste zorgverzekeraar van Nederland andere resultaten van Huijsman op, zoals Oncokompas voor mensen met kanker om hun kwaliteit van leven te verbeteren, een EU-project voor betere implementatie van zorginnovaties, zelfmanagement tools voor chronische patiënten, effectieve gezondheidsinterventies en zeer recent een innovatietraject voor kinderen en jongvolwassenen met diabetes type 1.

Olivier Gerrits
Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop, licht de stap toe in een persbericht: ‘Voor de komende jaren zien wij het als grote uitdaging kansrijke zorginnovaties te blijven stimuleren en op te schalen. Zorgaanbieders hebben de kennis en expertise om innovaties te ontwikkelen. De rol van Zilveren Kruis verandert van actief projectleiderschap naar adviseren over en faciliteren van die zorginnovaties die impactvol zijn voor onze klanten. Dit verlangt een nog nauwere samenhang en afstemming tussen de inkoop- en innovatiestrategie.’

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.