Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roelof Zwier vertrekt bij Schreuderhuizen

Mark van Dorresteijn
Roelof Zwier vertrekt op 12 december 2013 bij Schreuderhuizen. Het vertrek hangt samen met zijn pensionering en de fusie met Fatima Zorg.
Roelof Zwier vertrekt bij Schreuderhuizen

Ernst van Drumpt, nu bestuurder van Fatima Zorg uit Nieuw Wehl, het stokje over als bestuurder van de nieuwe organisatie die ontstaat na de fusie tussen Schreuderhuizen en Fatima Zorg.

Vertrek Zwier

Volgens Schreuderhuizen is Zwier een warm voorstander van menselijke maat in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. ‘Dat blijkt ook uit het feit dat de bestuurder niet alleen alle medewerkers, maar vooral ook zijn bewoners kent. Vandaar dat de middag start met het afscheid nemen van alle bewoners.’

Fusie

Beide instellingen fuseren per 1 januari 2014 om zo zorg te dragen voor een toekomstbestendige organisatie. Het jaar 2014 zien beide organisaties als overgangsjaar. In dit jaar zullen de namen Schreuderhuizen en Fatima Zorg vooralsnog gewoon naast elkaar blijven bestaan. De officiële naam van de fusieorganisatie is Fatima Schreuder Groep.

Voordelen van samengaan

Schreuderhuizen en Fatima Zorg passen qua sfeer en stijl goed bij elkaar, menen de organisaties. ‘Zeker als het gaat om de visie op cliëntenzorg. Schreuderhuizen heeft een cliëntenpopulatie met een relatief minder zware zorgvraag en jongere cliënten dan Fatima Zorg. Daardoor vullen beide instellingen elkaar goed aan. Bovendien sluiten de verzorgingsgebieden van beide instellingen geografisch op elkaar aan. De nieuwe organisatie biedt niet alleen 24-uurs zorg aan inwonende cliënten, maar ook dagbesteding en behandeling in het Centrum voor Complexe Zorg aan mensen met een verstandelijke beperking die buiten de instelling wonen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.