Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roessingh in top 25 meest invloedrijke technologieprojecten

Redacteur Zorgvisie
Het Twentse Roessingh Research and Development staat drie keer in de top 25 van meest invloedrijke technologieprojecten. De lijst is opgesteld door de Europese Commissie, die daarbij keek naar projecten die als doel hebben om mensen actief en gezond oud te laten worden.
medische technologie
Foto: iStock

Dat heeft het Roessingh bekendgemaakt. Er staan drie verschillende projecten van het onderzoeksinstituut op de lijst. Een project, met de naam PERSSILAA, richt zich bijvoorbeeld op het ontwikkelen van internetdiensten die kwetsbaarheid kunnen opsporen en voorkomen.  Onderzoekers van het Roessingh zijn bovendien bezig met de eWall, een project waarbij slimme huizen worden onderzocht om ouderen en mensen met een chronische ziekte langer thuis te laten wonen. Tot slot staat ook het project InLife in de top 25, hierbij worden diverse e-health diensten voor mensen met cognitieve beperkingen geïntegreerd en aangeboden.

De Europese Commissie stelde de lijst op, omdat ze onderzoek wil doen naar de opbrengst van de projecten die worden gefinancierd. De top 25 bestaat uit de projecten die volgens de commissie het meest veelbelovend zijn. Daarbij werd vooral gelet op of de technologie bijdraagt aan de kwaliteit van leven, of de zorg er efficiënter van wordt en of de projecten zorgen voor marktgroei en uitbreiding van de Europese industrie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.