Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roger van Boxtel aan de slag bij NS

Mark van Dorresteijn
Roger van Boxtel is per 1 augustus de nieuwe topman van de Nederlandse Spoorwegen. Minister Jeroen Dijsselbloem heeft Van Boxtel voor één jaar benoemd tot president-directeur van de spoorwegen. Begin volgend jaar gaat het bedrijf op zoek naar een vaste nieuwe topman.
Roger van Boxtel aan de slag bij NS

Na aantreding van Van Boxtel, bestaat de raad van bestuur van NS weer uit twee personen. Na het vertrek van topman Timo Huges was Engelhardt Robbe alleen achtergebleven. Huges vertrok in juni bij NS, nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. De RvC deed dat omdat in het onderzoek naar de aanbesteding voor openbaar vervoer in Limburg onregelmatigheden waren opgedoken. Huges kreeg geen geld mee bij zijn vertrek.

Van Boxtel

Van Boxtel was voor D66 minister en lid van de Tweede en Eerste Kamer. Tot voor kort was hij voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Menzis. Volgens NS kent Van Boxtel de situatie waarin de spoorwegen zitten goed: ‘een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol die tegelijk een commerciële opdracht heeft’.

Van Boxtel in Zorgvisie

Van Boxtel staat in het maart-nummer van Zorgvisie magazine met een uitgebreid interview. Hij vertelt over het stelsel, de inkoop, de mislukkingen en zijn verdiensten. Abonnees kunnen het magazine digitaal lezen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.